07:15
05 december 2021

Drie aanhoudingen in onderzoek synthetische drugs

Drie aanhoudingen in onderzoek synthetische drugs

Op verschillende locaties in Limburg hebben zestig medewerkers van de politie doorzoekingen verricht in kader van een lopend onderzoek naar synthetische drugs. In het onderzoek werkt het Team Ondermijning Limburg (TOL) samen met de Duitse politie.

Bij de doorzoekingen in Eindhoven, Valkenburg en Montfort zijn drie verdachten van 53, 47 en 49 jaar aangehouden door de politie. Er is beslag gelegd op een hoeveelheid contact geld, een personenauto en er zijn ook gegevensdragers meegenomen voor nader onderzoek. Daarnaast werden er twee ketels die gebruik worden voor de productie van synthetische drugs aangetroffen.

Gelijktijdig met de doorzoekingen in Limburg hebben ook de Duitse politie en Justitie op vijf locaties doorzoekingen gedaan en enkele verdachten aangehouden. In het onderzoek dat zich richt op de illegale handel in chemicaliën en productie van synthetische drugs werden de opsporingsdiensten intensief samen.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =