02:03
02 oktober 2023

Dordrecht, Woonbron en Trivire zetten zich samen in voor Crabbehof

Dordrecht, Woonbron en Trivire zetten zich samen in voor Crabbehof

Gemeente Dordrecht een woningcorporaties Woonbron en Trivire zetten zich samen in voor de toekomst van Crabbehof. Ze hebben hun handtekening gezet onder het ontwikkelkader Crabbehof.

Er zijn plannen om de wijk Crabbehof verder te verbeteren. De plannen zijn voor de komende 10 jaar vastgelegd. Het doel is om de wijk groener, veiliger en duurzamer te maken. En ook om de bewoners te helpen met hun gezondheid, onderwijs en werk.

Prettig wonen in Crabbehof
Crabbehof is een wijk waar kwetsbare bewoners wonen. Zij kunnen extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld met armoede en veiligheid. Dit vraagt veel aandacht van de gemeente en de woningcorporaties. Prettig wonen gaat ook over wonen in een woning die goed, betaalbaar en duurzaam is. In een leefomgeving dat ook goed is voor de gezondheid. Denk daarbij dat het schoon en groen is. Maar ook aan voorzieningen waar de bewoners behoefte aan hebben. Dit vraagt om fysieke acties op het gebied van vastgoed en openbare ruimte.

Verbeteren wijk
De afgelopen 10 jaar is al veel gedaan aan Crabbehof. Het gaat al een stuk beter en de wijk heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Maar er zijn ook nog onderwerpen die nog extra aandacht vragen. Er liggen ook kansen om de wijk verder te verbeteren.

Lees verder via cms.dordrecht.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *