09:26
18 juni 2021

“Denk vanuit kansen, zie de anti-witwasrichtlijn als kans.”

“Denk vanuit kansen, zie de anti-witwasrichtlijn als kans.”

Annemarije Schoonbeek en Virgil Matroos: twee bevlogen mensen die zichtbare passie hebben voor hun vak. Met als rode draad in hun beide carrières: integriteit. Tijd voor een nadere kennismaking.

WAT IS PRECIES JULLIE ACHTERGROND? Virgil: “Ik ben jurist − heb gestudeerd in Rotterdam en ben afgestudeerd in zowel privaat- als bedrijfsrecht − en ben begonnen als rijkstrainee bij het ministerie van Justitie. Daarna ben ik gaan werken voor het ministerie van Financiën, het College financieel toezicht en vervolgens voor de AFM. Momenteel ben ik werkzaam voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) waar ik lid ben van de unit Financieel Toezicht Advocatuur.

Sinds 1 januari 2015 is het toezicht op advocaten belegd bij de dekens. Nederland is verdeeld in elf arrondissementen en elk arrondissement heeft een deken en een lokaal bureau. De elf dekens houden toezicht op 17.350 advocaten, die verdeeld zijn over 5.000 kantoren. Onder het ‘toezicht houden’ valt het complete toezicht, inclusief financieel toezicht en toezicht op de naleving van de Wwft. De unit Financieel Toezicht Advocatuur ondersteunt de dekens bij hun toezichtstaken en fungeert als een soort expertisecentrum.”

Lees verder via colegal.nl

Meer leren over perspectieven op toezicht? Kom naar het door het Haags Congres Bureau georganiseerde Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie 2018 op 30 november in Den Haag met oa prof. dr. Ian Leistikow (Erasmus, IGJ).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =