09:10
25 oktober 2021

Debat over spoedwet avondklok: volg het live

Debat over spoedwet avondklok: volg het live

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 18 februari vanaf 11.00 uur over de gang van zaken rondom de avondklok en over de Tijdelijke wet beperking vertoeven in de openlucht covid-19. Daaraan voorafgaand is er van 9.45 tot 10.30 uur een technische briefing. U kunt beide bijeenkomsten live volgen via deze website en de app Debat Direct.

Naar verwachting komen demissionair minister-president Rutte, en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De Kamerleden onderbreken het voorjaarsreces voor dit debat. Na het debat volgen stemmingen over eventuele moties die Kamerleden indienen.

Technische briefing
Voorafgaand aan het debat is er een technische briefing. De Kamerleden hebben behoefte om met, deskundigen te spreken over het spoedwetsvoorstel. Deze deskundigen zijn Henny Sackers, hoogleraar bestuurlijk sanctierecht aan de Radboud Universiteit, en Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden.

Aanleiding
De rechter oordeelde eerder deze week dat de wettelijke grondslag voor de avondklok zoals die sinds 23 januari geldt, onvoldoende was. Het kabinet heeft hoger beroep ingesteld, dat dient vrijdag 19 februari. Ondertussen heeft het kabinet een spoedwet ingediend die de Kamer snel wil behandelen. Kamerleden willen ook de gang van zaken rond de rechtszaken van deze week bespreken.

Lees verder via tweedekamer.nl

volg de livestream op tweedekamer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + achttien =