07:20
27 juli 2021

De slimme stad als zegen of vloek?

De slimme stad als zegen of vloek?

Dit is een ingekort artikel uit het Future City Magazine dat als bijlage met ROm#11 (november) is verschenen i.s.m. de Future City Foundation. Het complete magazine over de toekomst van de stad ontvangen? Meld u hier aan voor een gratis gedrukt of digitaal exemplaar!

Via streaming services als Spotify en Netflix, het gebruik van internet en sociale media, en natuurlijk niet te vergeten alle vergevorderde vormen van elektronisch betalen, kunnen ondernemingen met slimme datacombinaties een vrij volledig beeld van ons consumptiegedrag en leefpatroon krijgen.

De hyperconnectiviteit leidt tot dataficering van allerlei aspecten van het dagelijkse leven, het zogenaamde Cloud Computing, constateren de onderzoekers van het PBL in hun studie ‘Mobiliteit en elektriciteit in het digitale tijdperk’ (PBL, september 2017). Dat heeft sowieso ingrijpende gevolgen voor de economie, die niet louter draait op de productie en levering van goederen en diensten, maar waar toegang tot informatie, veelal gratis, steeds belangrijker wordt. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Bij de digitale dienstverlening door de overheid loopt men daar al tegenaan en onder meer de Nationale ombudsman waarschuwt daarvoor.

Lees verder via romagazine.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − zes =