07:31
06 februari 2023

De kritiek op het toezicht is ‘deels terecht’, zegt de milieuwaakhond van de Rotterdamse haven

De kritiek op het toezicht is ‘deels terecht’, zegt de milieuwaakhond van de Rotterdamse haven

Het milieutoezicht ligt onder vuur, maar bijna niemand ligt daar wakker van. Amper ophef in de politiek en nauwelijks bezorgde burgers. Wie zich er wel druk over maakt, is directeur Rosita Thé van de regionale waakhond DCMR Milieudienst Rijnmond. ,,Een deel van de kritiek is terecht. Daar moeten we wat mee.’’

Voor een bestuurder schuwt Rosita Thé stevige uitspraken niet. ,,Ik hou er niet van om in het defensief te gaan.’’ Toch vraagt de DCMR-directeur zich aan het einde van het interview af of de mensen het wel een interessant verhaal zullen vinden. Milieutoezicht is voor het grote publiek nu eenmaal niet zo’n sexy onderwerp, zegt zij. Dat verklaart volgens Thé de lauwe ontvangst van twee kritische rapporten dit jaar over organisaties zoals de DCMR, die moeten controleren of de bedrijven zich wel netjes aan de regels houden.

Lees verder via ad.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *