01:27
29 september 2023

Cybercrime – Oorlog voeren middels het wereldwijde web!

Sla de kranten en Internet er maar op na. Geen dag gaat voorbij zonder dat de tv-journaals of actualiteitenrubrieken aandacht schenken aan de anonieme cyberaanvallen op banken, bedrijven en overheid. De scenario’s die de revue passeren, lijken verdomd veel op die van een mondiale oorlog. Je zou kunnen zeggen dat WOIII in volle hevigheid woedt. Geen land is meer veilig. Internet is immers wereldwijd.

Europa valt uit elkaar in Noord- en Zuidkampen, de Brexit is een feit, het is een kwestie van tijd voordat het volgende land zich bij het Verenigd Koninkrijk schaart. Politieke clowns grijpen hun kans om hun plaats in te nemen op het slagveld. Regeringsleiders, economen en deskundigen gebruiken termen die duiden op een oorlog. Iemand zei een paar jaar geleden al dat de economische instorting de omvang aanneemt van de inslag van een atoombom. Voormalig EU-president Barroso vreesde al dat Europa explodeert als de Euro het niet overleeft. China dreigt ten onder te gaan aan een veel te sterk groeiende economie. Het Midden-Oosten staat in vuur en vlam door een opeenvolging van revoluties.

Banken, beurzen, het IMF en regeringen over de hele linie zijn de moderne slagvelden. De munitie heeft plaatsgemaakt voor miljarden Euro’s, Dollars en Yuan. Het gaat om ontzettend veel knikkers. Op de digitale snelweg is de pleuris uitgebroken. Piraterij op Internet. Er wordt niet geopereerd met slagschepen of ander oorlogstuig, maar met DDoS-aanvallen. Daarvoor worden Botnets ingezet. Dat zijn automatische en zelfstandig opererende softwarerobots.

De geldbeheerders zitten in hun wolkenkrabbers en gebouwen die steeds meer op dieren gaan lijken. Kijk maar eens naar het ING-gebouw in Amsterdam. Dat lijkt wel een sprinkhaan. Managers bedenken koortsachtig strategieën om de aanvallen af te slaan en het geboefte te vermorzelen. Intussen gokkend en spelend met onze moeizaam bij elkaar gespaarde Euro’s. Zij krabben als het ware aan de wolken, maar hebben geen contact meer met het aardse gepeupel dat tevergeefs aan hun deuren klopt. Het voetvolk laat zich echter niet langer meer koeioneren door de hebzuchtigen en de graaiers van deze wereld. Binnen het plebs zijn er opgestaan die openlijk de oorlog hebben verklaard aan banken, multinationals en overheden.

Europa was euforisch over de Arabische Lente in Noord-Afrika en in het Midden-Oosten. Intussen werden en worden nog steeds tanks en kanonnen ingezet tegen het opruiende gepeupel. Syrische imams roepen jonge mensen op om als Jihadist te strijden voor een wereld, waarin de Arabische wetten van de Sharia leidend zijn. De realiteit van de Sharia gaat verscholen achter sluiers. Mocht je de Jihad niet overleven, is er nog altijd het martelaarschap en de maagdelijke beloning in het hiernamaals. Zelfs Hollanders en Belgen laten zich lokken door de ideologie van de islam. Zouden zij misschien de verlokking van de maagden niet kunnen weerstaan?

In moderne oorlogstijden heet het fenomeen dat zich voor onze ogen afspeelt: streven naar democratie. Kanonnenvoer is er in overvloed. Een paar miljard belastingbetalers, verspreid over de aardkloot, worden geofferd. Pensioenen worden onbetaalbaar, de gezondheidszorg wordt veel te duur. We worden te oud. Misschien zouden de 65 plussers ingezet kunnen worden in deze oorlog? Ze kosten toch alleen maar geld. In hun rugzak krijgen ze een gratis door de regering verstrekte pil van Drion mee.

Nee mensen, het krijgsgeweld vindt plaats op het wereldwijde web. Het digitale verzet wordt gemobiliseerd door kenners, mensen die van de hoed de rand weten op computergebied. Belangrijke bijzaak is dat zij nauwelijks op te sporen zijn. Computervirussen of miljarden bits en bites laten zich niet tegenhouden door roadblocks, prikkeldraadversperringen, checkpoints met tot de tanden toe gewapende militairen. Zelfs de geïnstalleerde firewalls kunnen de invasie niet tegenhouden. Hele systemen worden opblazen en in de war geschopt. Met voorlopig slechts één doel: paniek zaaien, net als in een echte oorlog.

De onbekende verzetsstrijders zijn veel gevaarlijker dan de terrorist die zich met een gordel explosieven en met een stel maagden in het vooruitzicht, tussen de massa opblaast. De hacker legt binnen een fractie van een seconde een heel land plat, banken worden uitgeschakeld en een luchthaven lam gelegd. Geen wonder dat er zoveel paniek is onder de kapitaalkrachtigen. Burgers aan de voet van de torens hebben geen weet van de bits en bites die buiten hun zicht de wereld verlammen. Zij worden af en toe ’n beetje bijgepraat door de media.

Mensen, wordt wakker. Het is nog niet te laat. Sluit je aan bij de onzichtbare helden die de banken te lijf gaan. De tijd is aangebroken om je te verzetten tegen deze dictatoriale geldwolven. Ik steun de verzetsgroep van ganser harte, ook al weet ik niet waar ze zich ophouden. Het bankwezen schijt straks niet meer op de grootste hoop, ze moeten vrezen dat ze onverhoeds vanaf straat op de digitale snelweg terechtkomen en dan in duizelingwekkende vaart door de geldmolen worden getrokken.

Cybercrime vraagt om terdege opgeleide cyberdetectives. De overheid zoekt dringend cops die de weg kennen op de digitale snelweg. Zij kunnen rekenen op hulp van twitterende wijkagenten, die de supercops de weg wijzen naar de criminelen. Van rijkswege wordt gratis de nieuwste smartphone uitgereikt.

Is in elk geval beter dan een geweer en een doos munitie.

Auteur: Jacques Smeets, de blauwe diender [LinkedIn]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *