04:16
29 mei 2022

Criminaliteit en rechtshandhaving 2015 Ontwikkelingen en samenhangen

Criminaliteit en rechtshandhaving 2015 Ontwikkelingen en samenhangen

Deze 14e editie van Criminaliteit en rechtshandhaving (C&R) brengt ontwikkelingen in en samenhangen tussen criminaliteit en rechtshandhaving in kaart. De publicatie verschaft informatie over langere tijd en richt zich met name op de periode 2007-2015.

Vergelijkbaar met vorig jaar wordt dit jaar wederom een afgeslankte C&R in pdf gemaakt. De pdf bestaat uit kernachtige teksten, een beperkt aantal figuren, keynotes en kernstaten.
In deze editie is het beschrijvende hoofdstuk 2 (Het Nederlands strafrechtssysteem) integraal overgenomen uit de 12e editie (zie: Bijlagen).
Daarnaast worden onderliggende tabellen in EXCEL-formaat beschikbaar gesteld. Onder meer met betrekking tot de onderlinge samenhang tussen de schakels van de strafrechtsketen, Nederland in internationaal perspectief en kosten van criminaliteit.
Nieuwe bevindingen over de informatieverzameling en -verwerking alsook toelichtingen bij definities zijn met name terug te vinden in bijlage 3 (Bronnen en methoden) en bijlage 7 (Begrippen).

Lees verder via Ministerie V&J/WODC- Criminaliteit en rechtshandhaving 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.