08:59
18 januari 2022

Couleur Bokaal voor beveiligers Roermondse binnenstad, Blauwe Tegel gelegd

Couleur Bokaal voor beveiligers Roermondse binnenstad, Blauwe Tegel gelegd

“De beveiligers van het Retail Interventie Team (RIT) hebben korte lijntjes met de ondernemers en zijn gastheer. Als mensen in het winkelgebied vragen hebben, worden zij op weg geholpen. Als men voor overlast zorgt, meldt het winkelpersoneel dit telefonisch of via de app bij de beveiligers. Die staan weer in nauw contact met de politie en andere partners. Zij zijn echt de extra oren en ogen. Het veiligheidsgevoel neemt toe. Dat van de winkeliers én van het winkelend publiek. Als politie zetten we de deur open voor de collega’s van het RIT, ik noem ze bewust collega’s want we doen het echt met elkaar”, vertelt een enthousiaste wijkagent Ron Metsemakers.

Ron reikte met zijn collega wijkagent John van den Beuken namens de politie en WEP medailles uit aan het RIT. Daarnaast ging er een Couleur Bokaal naar RED Security, waar het RIT onderdeel van is, en naar de stichting BIZ Binnenstad Roermond die met de gemeente en de provincie de financiering voor de beveiliging mogelijk maakt. Ook wethouder Waajen, politiechef Schäfer en burgemeester Rianne Donders prezen de samenwerking van het RIT met de politie en andere partners. De Couleur Bokaal is een waarderingsprijs van de politie aan samenwerkingspartners en door wijkagenten en WEP in het leven geroepen. Een zichtbare blijk van erkenning en waardering vanuit de politie aan een belangrijke samenwerkingspartner.

Meer veiligheid
Het RIT is het team dat sinds 2012 zorgt voor extra toezicht in winkels en straten van het Roermonds centrum en inmiddels ook als gastheer optreedt voor winkelend publiek en toeristen. Met als gevolg: minder criminaliteit en meer veiligheid onder publiek, winkeliers en ondernemers. Afgelopen jaar kreeg het RIT, dat sinds 2012 bestaat maar aanvankelijk alleen in de kerstperiode werd ingezet, 400 meldingen. Naar aanleiding daarvan werden 78 aanhoudingen verricht.

Lees verder via wep.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 1 =