04:03
29 februari 2024

Contact tussen ouders op een gemengde school is extra belangrijk en deze school pakt dat goed aan

Contact tussen ouders op een gemengde school is extra belangrijk en deze school pakt dat goed aan

Leerlingen van diverse afkomsten lijken op de Amsterdamse Indische Buurt School, in weerwil van wat het cliché wil, soepel te mengen. Twee moeders, Elizabeth Venicz en Mirjam Bosgraaf, onderzochten hoe dit komt. Ouders met lichte dwang met ­elkaar in contact brengen blijkt de essentie.

Bulgursalade, pastinaaksoep, muhammara, Turkse pizza, quiche. Een tafel vol gevulde schalen in de aula naast de sprieterige kindertekeningen. Iedereen die binnenkomt, heeft een met folie afgedekte kom of pan meegenomen. Zelfgemaakt, al hoeft dat niet. Het is donderdagavond, tien over zes. Dit is Ouders Ontmoeten Ouders, een tweemaandelijkse avond waarop de ouders van de Indische Buurt School met elkaar eten en praten. De kinderen eten samen bij de BSO. De avond is alleen voor ouders.

Lees verder via volkskrant.nl

Leren over positie kiezen en veranderen als directeur, locatiemanager of schoolleider? Kom 4 december naar de door het Haags Congres Bureau i.s.m. BMK georganiseerde ‘Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs 2018’ met oa Yvette Vervoort, Hans van der Loo, Rudie Peeters en John Vonk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *