03:43
22 september 2021

College Westland steunt ‘woondorp’ voor 700 arbeidsmigranten in De Lier: ‘Zeer kansrijk plan’

College Westland steunt ‘woondorp’ voor 700 arbeidsmigranten in De Lier: ‘Zeer kansrijk plan’

De komst van een ‘Polendorp’ in de Lier voor meer dan 700 arbeidsmigranten lijkt een flinke stap dichterbij. Het gemeentebestuur van Westland heeft ingestemd met een conceptplan en gaat later deze maand met direct omwonenden in overleg om het verder toe te lichten. Bewoners lieten in de voorfase al weten fel tegen het plan te zijn. ‘Er komen hier opeens 700 wildvreemden wonen, wij zien dat niet voor ons.’

Uitzendbureau Tradiro kocht in 2018 een kavel van een orchideeënkwekerij op aan de Oostbuurtseweg in het buitengebied van De Lier, om daar een groot woondorp voor bijna 680 arbeidsmigranten te bouwen. Het plan werd begin dit jaar in de ijskast gezet, nadat de kweker op wiens grond het complex gebouw gaat worden, overspoeld werd met bedreigingen. Westlanders willen de arbeidsmigranten namelijk liever niet in hun achtertuin.

Lees verder via omroepwest.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 5 =