08:10
06 februari 2023

College stemt in met principeverzoek huisvesting arbeidsmigranten

College stemt in met principeverzoek huisvesting arbeidsmigranten

‘Onder de Banken C.V.’ wil aan de Dwarsweg 18 in De Kwakel huisvesting realiseren voor 200 arbeidsmigranten die bij bedrijven in De Kwakel en Uithoorn werken. Deze plannen passen bij het vastgestelde beleid in dit gebied. Het college van Burgemeester en Wethouders staat dan ook positief tegenover het initiatief van vier lokale ondernemers en wil onder voorwaarden meewerken.

Samen voor kwaliteit
Goede huisvesting voor arbeidsmigranten is schaars. Ook in Uithoorn zijn meerdere ondernemers op zoek naar goede huisvesting voor hun arbeidsmigranten. De gemeente heeft deze ondernemers gestimuleerd om samen te zorgen voor kwalitatief goede huisvesting met gedegen beheer. Vier grote glastuinbouwbedrijven – Hedera Plant, Heemskerk Plant, HPD Potplanten en Van Rijn Roses – hebben de krachten gebundeld en ‘Onder de Banken C.V.’ opgericht. Bij deze bedrijven werken ongeveer 240 arbeidsmigranten.

Lees verder via meerbode.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *