02:31
19 juli 2024

Chemelot krijgt gelijk van rechtbank over eisen afvalwater

Chemelot krijgt gelijk van rechtbank over eisen afvalwater

Op het chemische industrieterrein worden verschillende producten gemaakt, zoals kunstmest en andere kunststoffen.

Bedrijven op industrieterrein Chemelot bij Geleen hoeven niet voor 1 januari 2026 te stoppen met het afvoeren van bepaalde chemicaliën in het afvalwater. Dat heeft de rechtbank Limburg geoordeeld, nadat de bedrijven deze en andere eisen van het waterschap Limburg hadden aangevochten.

Op het chemische industrieterrein worden verschillende producten gemaakt, zoals kunstmest en andere kunststoffen. Daarbij komen afvalstoffen vrij, die via afvalwater worden geloosd in een zijtak van de Maas. Het waterschap Limburg, dat de vergunning voor het lozen van afwater verstrekte aan Chemelot, eiste in de voorschriften dat bepaalde stoffen per 1 januari 2026 niet meer in het afvalwater mogen zitten. In maart stonden het waterschap en de bedrijven tegenover elkaar in de rechtbank.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Op 20 november 2024 organiseert het Haags Congres Bureau weer het jaarlijks HCB Seminar Toezicht in Transitie. Tijdens deze geheel nieuwe 8e editie van ons jaarlijkse HCB Seminar Toezicht in Transitie gaan we met elkaar analyseren waar versterking gewenst is, hoe je die versterking kunt bewerkstelligen en welke bestuurskundige kaders daarbij zouden kunnen helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *