08:02
22 mei 2022

Brandbrief bewoners Laak na reeks geweldsincidenten: ‘Geef ons een veilige wijk’

Brandbrief bewoners Laak na reeks geweldsincidenten: ‘Geef ons een veilige wijk’

Na onder meer een schietpartij op de Rijswijkseweg, het aantreffen van een overleden arbeidsmigrant en de vondst van wapens en drugs in een huis aan de Boerhaavestraat is de maat vol voor bewonersorganisaties in stadsdeel Laak. Zij hebben een brandbrief gestuurd naar het stadsbestuur, meldt mediapartner Den Haag FM. ‘Laak voelt als een andere wereld op tien minuten fietsen van het stadhuis’, zo schrijven de organisaties. ‘Een plek zo dichtbij en toch zo ver weg.’

In de brief spreken de bewonersorganisaties over wat er onlangs gebeurde in het stadsdeel, schrijft Den Haag FM. ‘Op eerste paasdag is een arbeidsmigrant overleden in een woning ten gevolge van een misdrijf.’ Daar kon een verdachte voor worden opgepakt. ‘Twee dagen later is er een schietpartij op de Rijswijkseweg. Verschillende bewoners waren getuigen, zien een pistool, horen schoten.’

Lees verder via omroepwest.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder woonwagenbewoners en arbeidsmigranten) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.