12:55
22 februari 2024

Boek Turven, tellen, toetsen

Boek Turven, tellen, toetsen

Turven, tellen, toetsen is het Vide-boek over toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie en hun maatschappelijke betekenis in Nederland. Het eerste exemplaar werd tijdens het lustrumcongres officieel uitgereikt aan de voorzitter van het IG-Overleg.

Wat is goed toezicht en goede inspectie, handhaving en evaluatie? Het heeft in elk geval te maken met bewegen tussen uitersten. Aan de ene kant willen burgers, bedrijven en politici een risicovrije maatschappij en wordt elk incident beantwoord met de roep om meer of beter toezicht. Maar aan de andere kant wil dezelfde groep dat zij niet steeds wordt gehinderd door toezichthouders, inspecteurs, handhavers en evaluatoren.

Andere spagaten waar professionals in de praktijk mee te maken hebben, zijn onder andere Europa tegenover de lokale praktijk, protocollen tegenover discretionaire ruimte en bedrijven tegenover burgers.

Namens Vide heeft een redactieraad, bestaande uit Frans Leeuw, Jeroen Kerseboom en Ronald Elte, 22 auteurs uit wetenschap en praktijk bereid gevonden om vanuit hun ervaring en kennis een bespiegeling te geven op het werk van de turvende, tellende en toetsende professionals. Uit het resulterende mozaïek van betogen, beschouwingen en berichten destilleerde de redactie tien thema’s die de agenda van toezicht, inspectie, handhaving en evaluatie thans bepalen en – vermoedelijk – dat blijven doen.

Bestellen bij: VideNet

 

Meer leren over toezicht en handhaving? Bezoek de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2017
Toezicht met gezag – Gezag met toezichtGeorganiseerd in samenwerking met VideNet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *