04:46
01 februari 2023

‘Bodycam BOA’S op gespannen voet met AVG’

‘Bodycam BOA’S op gespannen voet met AVG’

Het aantal gemeenten dat boa’s met een bodycam de straat op stuurt neemt dit jaar een vlucht. Steeds meer burgemeesters proberen op deze manier een gevoel van onveiligheid weg te nemen bij handhavers.

Maar als alternatief voor de wapenstok of pepperspray moet de bodycam niet worden gezien, zegt onderzoeker Sander Flight, die gemeenten adviseert over camera-toezicht en bodycams. ‘Bijvoorbeeld de wet op de ondernemingsraden stelt je verplicht om je personeel in te laten stemmen met het invoeren van zo’n middel, want het is ook hartstikke handig om mensen mee te volgen en je personeel mee te beoordelen.

Flight wijst daarnaast op de gespannen voet met de privacywet.

Lees verder via bnr.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *