06:27
10 december 2022

Boa’s vinden drugsafval

Boa’s vinden drugsafval

Breda – Bij een bestuurlijke controle zijn door twee gespecialiseerde boa’s 41 jerrycans met drugsafval gevonden.

Op woensdag 22 september 2021 omstreeks 17.30 werd een controle gehouden in een bedrijfspand aan de Rudonk door twee gespecialiseerde ondermijningsboa’s. In dat pand troffen ze 41 jerrycans aan met chemische stoffen. De politie werd gebeld die de chemische stoffen testte. Toen bleek dat het afval was van een amfetaminelab. Een bedrijf moest komen om het afval af te voeren. De kosten van het opruimen en vernietigen worden door de gemeente op de eigenaar van het pand verhaald. De politie start een onderzoek naar de herkomst van het afval.

Melden helpt
Chemische stoffen zijn gevaarlijk om zo op te slaan. Er moet niet voor niets een vergunning aangevraagd worden als je dat wil doen. In die vergunning staan regels over veiligheid. Als chemische stoffen bij elkaar komen kan er brand of een ontploffing ontstaan met alle gevolgen. Weet u of heeft u een vermoeden dat dit bij u in de buurt gebeurd meld dit dan bij ons of de gemeente. Zo kunnen we uw woon- of werkomgeving veiliger maken.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.