06:38
19 april 2024

Expired: ‘Boa’s verkiezen het hazenpad boven handhaving.’

Recron Schouwen-Duiveland heeft geen vertrouwen in de inzet van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente voor ordehandhaving. In een brief aan het gemeentebestuur uit de branche-organisatie van recreatie-ondernemers haar zorgen over toekomstige situatie. De gemeente wil volgend jaar de boa’s breder inzetten op het gebied van handhaving.

Het zogeheten susteam van professionele beveiligers in Renesse wordt opgeheven. Het plan om het ingehuurde beveiligingsbedrijf vorig jaar kort voor de feestdagen al af te stoten, veroorzaakte hevige onrust bij de horeca- en recreatie-ondernemers in Renesse. Burgemeester en wethouders namen daarop een jaar de tijd om de opzet van het nieuwe boa-team zorgvuldig voor te bereiden.

De scepsis is ondanks herhaaldelijk overleg met de ondernemers niet weggenomen, aldus Recronbestuurder Ed Troost. “Wij willen geen boa’s die, wanneer ze moeten optreden, het hazenpad verkiezen boven handhaving. Telkens weer moeten we constateren dat de boa’s zich verstoppen in plaats van optreden. Dit gaat het dan ook niet worden.” Troost bepleit het instandhouden van het sus-team. Dat heeft z’n sporen de afgelopen jaren voldoende heeft bewezen, benadrukt de campinghouder.

Bron: PZC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *