07:45
13 juli 2024

Bijna gratis kinderopvang – de droom voor hoge inkomens

Bijna gratis kinderopvang – de droom voor hoge inkomens

Je hebt er vast wel van gehoord, de plannen voor (bijna) gratis kinderopvang. In het Hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB is aangegeven dat de voorgenomen plannen van kabinet Rutte IV wordt voortgezet.

Tegen de plannen is ook de nodige weerstand, omdat het maar de vraag is of dit nu echt praktisch uitvoerbaar is. Zo zijn er ongeveer 30.000 extra medewerkers en 5.000 nieuwe locaties nodig om aan de vermoedelijke vraag te voldoen, die zijn er gewoon niet.

Een ander bezwaar is dat het maar de vraag is wie hier nu het meeste voordeel van heeft. Vanuit financieel standpunt gezien zijn dat toch vooral mensen met een hoog/hogere inkomens. Die gaan bij uitvoering van deze plannen er duizenden euro’s per jaar op vooruit. De laagste inkomens gaan er zelfs op achteruit. Of nu de kinderen bereikt worden die het meeste kinderopvang nodig hebben is maar zeer de vraag.

Lees verder via kinderopvangwijzer.nl

Op 2 oktober 2024 vindt de 8e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang & Basisonderwijs, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van onder meer Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland en Bas Vermeulen, interimmanager & consultant in de Kinderopvang en Primair onderwijs. Tot 1 juli kunt u profiteren van de vroegboekkorting bij inschrijving van minimaal 2 deelnemers. In 10 kwartier weer op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *