11:43
04 februari 2023

Bewoners én ondernemers stellen duidelijke eisen aan huisvesting arbeidsmigranten

Bewoners én ondernemers stellen duidelijke eisen aan huisvesting arbeidsmigranten

Vlak voor het einde van het jaar verscheen het rapport ‘Kaders en oplossingsrichtingen voor de huisvesting van arbeidsmigranten’. Het is de uitkomst van het participatietraject dat het huisvestingsprobleem – na het debacle van het ‘Polenhotel’ op Groote Wetering’ – helemaal opnieuw heeft gedefinieerd en in kaart heeft gebracht. Het rapport bevat een veelomvattend en breed gedragen advies, maar laat ook duidelijk zien waar arbeidsmigranten, inwoners en ondernemers van mening verschillen.

De opdracht
Rob van Hilten van adviesbureau BMC kreeg van de gemeente de taak om als onafhankelijke procesbegeleider een participatief proces op te zetten om ‘kaders en oplossingsrichtingen’ te maken voor de huisvesting van arbeidsmigranten. “Vraag 1 was: wat is – in de ogen van de belanghebbenden – het probleem? En vraag 2: wat is volgens hen de oplossing?” legt hij uit.

Lees verder via kobr.nl

Meer leren van oa Jeroen Kemna over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *