07:50
23 mei 2024

Beter zicht op ongewenste activiteiten vakantiepark

Beter zicht op ongewenste activiteiten vakantiepark

Met de handreiking Informatiegericht handelen vakantieparken Noord-Holland wil de provincie dat gemeenten beter zicht krijgen op ongewenste activiteiten op vakantieparken. De handreiking legt onderling verbanden tussen vier beleidsterreinen die elkaar beïnvloeden bij vakantieparken: de ruimtelijke, economische, veiligheids- en sociaal- maatschappelijke beleidsvelden. ‘Pragmatische stappen voor de gemeenteambtenaar.’

Ondermijning
Volgens de provincie doet een aanzienlijk deel van de vakantieparken in Noord-Holland het goed en spelen zij in op de veranderende vraag van gebruikers, maar bij een deel van de vakantieparken ligt verloedering op de loer en is er sociale problematiek met risico op ondermijnende activiteiten.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *