08:53
18 juni 2021

Betekent het coronavirus het versnelde einde van de nertsenfokkerijen?

Betekent het coronavirus het versnelde einde van de nertsenfokkerijen?

Door het coronavirus is er in Nederland weer volop aandacht voor de nertsenfokkerijen. Bij dertien fokkers moesten de afgelopen weken nertsen worden geruimd nadat er coronabesmettingen werden ontdekt. In 2013 besloot het kabinet al dat het houden van pelsdieren, zoals nertsen, vanaf 1 januari 2024 verboden wordt. De druk om de industrie eerder te beëindigen neemt toe.

Het voornaamste antwoord op de vraag waarom er in 2020 nog steeds nertsenfokkerijen in ons land zijn, is niet verrassend: geld. Met de handel in nertsenvachten zijn miljoenen te verdienen.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Meer leren over gedrag, toezicht en handhaving? Volg 1 juli het HCB Online Seminar Gedrag en handhaving voor, tijdens en na een lockdown met Adriaan Denkers

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 17 =