04:05
29 november 2023

Expired: Bedrijven kwetsbaar door tekort aan IT-securityspecialisten

Intel Security heeft, in samenwerking met het Amerikaanse Center for Strategic and International Studies (CSIS), een rapport gepubliceerd, getiteld ‘Hacking the Skills Shortage’. Onderzocht is het wereldwijde tekort aan cybersecurityspecialisten en de gevolgen hiervan voor zowel organisaties als landen.

Een meerderheid (82%) van de respondenten bevestigt dat er een tekort aan cybersecurityspecialisten is. Volgens 71 procent is dit tekort verantwoordelijk voor directe en meetbare schade aan organisaties, die door het gebrek aan securitytalent aantrekkelijke doelwitten worden voor cybercriminelen.
“Een tekort aan mensen met cybersecurityvaardigheden levert rechtstreeks schade op voor ondernemingen, waaronder het verlies van bedrijfsgegevens en intellectueel eigendom”, zegt James A. Lewis, senior vice president en director van het Strategic Technologies Program bij CSIS. “Dit is een wereldwijd probleem: een meerderheid van de respondenten in de onderzochte landen kan het tekort aan cybersecurityspecialisten koppelen aan schade die hun organisatie heeft opgelopen.”

Bron: BeveiligingNieuws

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *