10:28
04 oktober 2022

Autokraker heeft bijna vrij spel

Criminelen die gespecialiseerd zijn in auto-inbraken lijken vrij spel te hebben. Her en der worden dieven gepakt, maar hooguit voor een paar kraken. In een aantal delen van Den Haag en Leidschendam-Voorburg nemen de diefstallen toe.in sommige wijken is nog niets aan de hand, maar in het Haagse Laak werden de afgelopen vier weken in 38 auto’s ingebroken, 16 meer dan vorig jaar in dezelfde periode. In het gebied rond politiebureau Zuiderpark sloegen autokrakers de laatste vier weken 56 keer toe, vorig jaar 48 keer. In Leidschendam -Voorburg is er over de eerste acht maanden van dit jaar een stijging van 190 (2015) naar 258.

BMW
Er wordt nog altijd ingebroken, omdat mensen waardevolle goederen in het zicht laten liggen, maar steeds vaker lijkt er op bestelling te worden gestolen. Dieven zoeken navigatiesystemen of airbags van bepaalde automerken. In Scheveningen zijn op dit moment BMW’s en Audi’s populair bij inbrekers.

Met enige regelmaat pakt de politie een dief, maar zelden kunnen die voor al hun vermoedelijke inbraken veroordeeld worden, zegt politiewoordvoerder Cor Spruijt. ,,Dan zie je bij huiszoeking wel vijftien airbags liggen. Maar uit welke auto zijn die gestolen? Geen idee. Ze zijn min of meer allemaal hetzelfde. Als je dat niet weet, kan je ze ook niet linken aan de inbraken.”

Lees verder via het AD – Autokraker heeft bijna vrij spel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.