08:26
10 mei 2021

AT5-panel: Zuidoost heeft slecht imago, maar meeste bewoners vinden dit onterecht

AT5-panel: Zuidoost heeft slecht imago, maar meeste bewoners vinden dit onterecht

Zuidoost is een levendig en veelzijdig stadsdeel, maar er zijn ook zorgen over de veiligheid en leefbaarheid in Bijlmer en Gaasperdam. AT5 onderzocht hoe bewoners hier zelf tegenaan kijken. Van de ruim 1200 Zuidoost-bewoners die aan het onderzoek meededen, vindt meer dan negentig procent dat het stadsdeel een slecht imago heeft. Bijna tweederde van de ondervraagden vindt dit slechte imago onterecht.

De gemeente lanceerde onlangs het Masterplan Zuidoost. Met dit plan wil de gemeente de leefbaarheid in het stadsdeel verbeteren en jongeren die opgroeien in Zuidoost een beter perspectief bieden. “Te veel bewoners hebben problemen. Vaak meer dan in de rest van de stad”, staat in het masterplan. De stad investeert daarom de komende twintig jaar op het gebied van onderwijs, veiligheid, jeugd, werk, wonen en leefbaarheid. Deze 20-jarige investering wordt begroot op ruim 446 miljoen euro.

Lees verder via at5.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + vier =