12:47
14 juni 2021

AP: privacy corona-apps niet aangetoond

AP: privacy corona-apps niet aangetoond

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kan geen oordeel geven over de opzet van de 7 ‘corona-apps’ die het ministerie van VWS heeft geselecteerd. De AP vindt dat het ministerie de kaders niet duidelijk genoeg heeft gesteld. Daardoor zijn de 7 app-voorstellen onvoldoende uitgewerkt om te kunnen beoordelen of de bescherming van gevoelige gegevens van Nederlanders voldoende is gewaarborgd.

De AP heeft op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de opzet van 7 apps die kunnen bijdragen aan bron- en contactopsporing zorgvuldig bekeken, maar kan deze dus niet beoordelen.

‘Heel Nederland wil graag weer naar buiten, stappen zetten richting de normale situatie’, zegt AP-voorzitter Aleid Wolfsen. ‘Maar we moeten voorkomen dat we nu een oplossing inzetten waarvan onduidelijk is of die wel echt werkt, met het risico dat het vooral andere problemen oplevert. Of dat iemand die geen gebruik kan of wil maken van een app misschien de toegang wordt geweigerd tot werk, school of een supermarkt.’

Lees verder via autoriteitpersoonsgegevens.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − zestien =