11:22
21 juni 2021

AP jaarverslag 2018 ‘Grip op persoonsgegevens’

AP jaarverslag 2018 ‘Grip op persoonsgegevens’

Het jaar 2018 was een mijlpaal voor de bescherming van persoonsgegevens door het op 25 mei 2018 van toepassing worden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stond het jaar dan ook in het teken hiervan. Enerzijds om organisaties te stimuleren de noodzakelijke voorbereidingen te treffen en de nieuwe wet na te leven. Anderzijds om als toezichthouder klaar te zijn voor nieuwe taken op het gebied van Europese samenwerking, voorlichting en behandeling van privacyklachten.

Voorlichting
De AP heeft zich in 2018 nog vooral gericht op voorlichting, normuitleg en normoverdracht in de eerste periode nadat de nieuwe privacywet ging gelden. 27.000 mensen hebben de AP het afgelopen jaar telefonisch benaderd over de privacywet (2017: 9.500). De campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ was gericht op het mensen bewuster maken van hun privacyrechten en het bieden van praktische hulp aan organisaties om aan de AVG te voldoen.

Lees verder via njb.nl

Meer leren over de AVG? Kom naar het HCB Seminar ‘AVG-Proof na 1 jaar – Voor kinderopvang, basisonderwijs en kindcentra’ dat georganiseerd wordt door het Haags Congres Bureau op 24 mei. Met Marius van Rijswijk, senior consultant bij Verdonck, Klooster & Associates en verder met Ina Brouwer, advocaat bij Borg Advocaten en Ard Jan Dunnik, advocaat bij Coupry. Korting voor oud deelnemers Haags Congres Bureau en voor leden van BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 2 =