05:43
28 oktober 2021

Anders werken & Omgevingswet: klein beginnen in een grote organisatie

Anders werken & Omgevingswet: klein beginnen in een grote organisatie

Samen anders durven doen, de overheid als participatiecoach en maatschappelijke opgaven als vertrekpunt bij beslissingen. De Omgevingswet vraagt om anders werken en dat is in grote ambtelijke organisaties een extra uitdaging. Hoe pakken de grote steden dat aan en wat kunnen ze (van elkaar) leren? In een kennisbijeenkomst voor de G4 gingen we daarnaar op zoek.

Niet de wetsinstrumenten of het digitale stelsel, maar de mensen en hun werkwijze stonden centraal. De gemeente Amsterdam presenteerde haar Leerhuis, pilotaanpak en een serious game. Harm Borgers (KoxDeVoogd) voegde daar denkmodellen voor opgavegericht werken aan toe. In groepsgesprekken werden theorie en praktijk vervolgens verenigd, aan de hand van concrete leervragen van de deelnemers.

Lees verder via platform31.nl

Meer leren over opgavegericht (opgaven gestuurd) werken en slim sturen, in theorie en praktijk? Kom 20 juni naar het door het Haags Congres Bureau georganiseerdeNieuwspoort Seminar ‘Bestuurskunde BinnensteBuiten – Opgavegericht werken en slim sturen’ met oa ing. Peter Struik MBA (Partners + Pröpper) prof. dr. Katrien Termeer (Wageningen University), Dr. Linze Schaap (Tilburg University), Renzo Steijvers (Gemeente Den Haag), en Ineke den Heijer (Provincie Zuid-Holland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 18 =