03:38
02 oktober 2023

Amsterdam is Blauwe Tegel rijker

Amsterdam is Blauwe Tegel rijker

Het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost, voor het monument van de Surinaamse schrijver en verzetsheld, is een blauwe tegel rijker. Op vrijdag 24 juni werd dit mooie symbool van samenwerking tussen politie en haar partners onder grote belangstelling in de grond gelegd. Het is de vijfde keer dat de blauwe tegel op een markante plaats wordt gelegd, Den Haag, Rotterdam, Roermond en Enschede gingen de hoofdstad voor.

In Amsterdam-Zuidoost ontstaan steeds meer netwerkorganisaties die uiteindelijk ten doel hebben de wijk veiliger te maken en de onderlinge saamhorigheid te versterken. In het basisteam Flierbosdreef van de politie worden deze netwerken met meer dan gewone belangstelling gevolgd en gekoesterd. Dit bleef niet onopgemerkt bij Stichting WEP, die deze mooie en waardevolle samenwerking heeft vereeuwigd met een Blauwe Tegel.

Bij de plaatsing van de tegel werden de buurtinitiatieven warm toegesproken door voormalig jeugdagent Cindy de Koning: “Dit plein verbindt de politie, het stadsdeel en de bewoners met elkaar. Door de contacten en samenwerking met ‘Moeder is de sleutel’, ‘de Doula’s van de stad’ en ‘Jongeren die het kunnen’ zijn wij als politie veel beter in staat bijdrage te leveren aan een veilige en een mooie diverse samenleving.” Teamchef van basisteam Flierbosdreef Shivanno Liesdek beaamt dit ten volle. “Deze netwerken zijn cruciaal, ze dragen bij aan een belangrijke kentering in het veiligheidsbeeld.”

Lees verder via wep.nu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *