01:30
22 maart 2023

Amersfoortse draaideurcrimineel belooft beterschap na zoveelste misdrijf, maar geduld van OM is op

Amersfoortse draaideurcrimineel belooft beterschap na zoveelste misdrijf, maar geduld van OM is op

“Ik vind dat ik een laatste kans moet verdienen, want het goede leven staat op mij te wachten. Ik zit niet te liegen, het gaat me nu echt lukken.” Voor de zoveelste keer moest een jonge Amersfoorter zich vandaag verantwoorden in de rechtbank.

De 25-jarige M.A. heeft een dik strafblad, waarop naast inbraken en diefstallen ook mishandelingen, bedreigingen en vernielingen voorkomen. Vandaag stond hij terecht voor het pinnen met een gestolen bankpas en voor ernstige bedreigingen aan het adres van een ambtenaar van de Immigratie en Naturalisatiedienst. Meestal kwam hij er met een taakstraf of een paar weken cel vanaf, maar nu is het geduld van het Openbaar Ministerie op.

In de rechtbank bezwoer de man herhaaldelijk dat hij spijt heeft en zijn leven nu echt gaat beteren. Maar als het aan de officier van justitie ligt, veroordeelt de rechtbank hem tot een zogenoemde ISD-maatregel van twee jaar. Hij zou dan intensief behandeld worden in een speciale inrichting voor veelplegers.

Lees verder via rtvutrecht.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 mei in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *