11:54
21 juni 2021

Alleen de ouders van buitenlandse afkomst waren opeens hun kindertoeslag kwijt

Alleen de ouders van buitenlandse afkomst waren opeens hun kindertoeslag kwijt

Hoe ging de Belastingdienst te werk bij de omstreden stopzettingen van kinderopvangtoeslagen in 2014? Daarover resten nog steeds veel vragen. Zoals waarom juist ouders van buitenlandse komaf hun toeslag kwijtraakten.

Na vijf jaar weet Jacqueline Imminga nog altijd niet goed wat haar nou precies overkomen is. Als eigenaar van een particuliere school en een kinderdagverblijf in Almere, krijgt zij in april 2014 plotseling veel verontruste ouders aan haar bureau. Van de ene op de andere dag is de toeslag die zij krijgen voor de kinderopvang stopgezet. Zonder dat ze weten waarom – de Belastingdienst meldt slechts dat zij moeten aantonen dat zij recht hebben op die toeslag. Wat daarvoor nodig is, welke bewijsstukken de ouders moeten aanleveren, wordt niet vermeld.

Lees verder via trouw.nl

Meer leren over de AVG voor basisonderwijs, kinderopvang en IKC? Kom naar het HCB Seminar ‘AVG-Proof na 1 jaar – Voor kinderopvang, basisonderwijs en kindcentra’ dat georganiseerd wordt door het Haags Congres Bureau op 24 mei. Met Ina Brouwer, advocaat bij Borg Advocaten, Marius van Rijswijk senior consultant bij VKA en Ard Jan Dunnik, advocaat bij Coupry. Korting voor oud deelnemers Haags Congres Bureau en voor leden van BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 3 =