10:11
05 december 2022

Alle klaslokalen moeten straks verplicht een werkende CO2-meter hebben

Alle klaslokalen moeten straks verplicht een werkende CO2-meter hebben

In alle klaslokalen moet over een tijdje een werkende CO2-meter hangen. De verplichting gaat waarschijnlijk in de zomer van 2023 in.

Het ministerie trok in februari 17 miljoen euro extra uit voor het aanschaffen van CO2-melders. Ongeveer 60 procent van de scholen heeft nu een CO2-meter in elke klas. De rest heeft dat om verschillende redenen nog niet, schrijft minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) vrijdag aan de Tweede Kamer.

Zo’n CO2-meter was al verplicht in nieuwe schoolgebouwen en in gerenoveerde schoolgebouwen. Nu worden die regels ook gelijkgetrokken voor oudere schoolgebouwen.

Lees verder via nu.nl

Op zoek naar inspiratie door onder meer Sonja Stalfoort, Willy Wijnands en Hans van der Loo voor je team  op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.