07:42
25 juli 2021

Agenten nodig voor ‘wetteloze jungle’ Amsterdam

Agenten nodig voor ‘wetteloze jungle’ Amsterdam

Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amsterdam, wil dat er snel extra agenten komen in het uitgaanscentrum van de stad. Halsema is daarover in gesprek met minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Dat bevestigt een zegsman van Halsema naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. De burgemeester nodigt ook Tweede Kamerleden uit voor een nachtelijk bezoek aan de binnenstad.

‘Urban jungle’
Volgens de Amsterdamse ombudsman Arre Zuurmond verandert het centrum van de hoofdstad ‘s nachts in een ‘urban jungle’ zonder gezag. Crimineel geld is er leidend, de politie kan de situatie niet aan en het is er veel te druk, waardoor onveilige situaties ontstaan, aldus Zuurmond.

Lees verder via gemeente.nu

Wilt u leren hoe u, als burgemeester en beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid, uw lokale veiligheidsbeleid verder scherp stelt? Kom vanaf 10 oktober naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ met prof. dr. Hans Boutelllier, prof. dr. Ira Helsloot, hoofdcommissaris van politie Gent Steven de Smet, Dr. Elke Devroe, Dr. Marc Schuilenburg, Dr. Ronald van Steden en burgemeester Henk Robben van de Gemeente Wierden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =