10:26
12 april 2024

Expired: ACM geeft voorlichting over kartels via LinkedIn

LinkedIn inzetten om mensen te informeren over regelnaleving. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) deed het dit jaar voor het eerst, als onderdeel van een grote anti-kartelcampagne.
Bij illegale kartelvorming spreken bedrijven onderling af om niet met elkaar te concurreren. Met de campagne ‘Kartels gaan nooit onopgemerkt’wil ACM voorlichting over illegale kartelvorming een boost geven. “Kartels zijn gewoon ordinaire diefstal, bedoeld om prijzen voor consumenten te verhogen”, aldus campagneleider en inspecteur Geert Beckers van ACM. “Met de nieuwe campagne willen we een extra slinger geven aan het aantal tips dat we wekelijks krijgen over mogelijke kartelvorming.”

EEN PERSBERICHT IS NIET GENOEG

Als aftrap van de campagne ‘Kartels gaan nooit onopgemerkt’ verspreidde ACM een persbericht met een filmpje. Daarin geeft ACM een kijkje in het laboratorium waarin een nieuw soort fly on the wall wordt ontwikkeld; een knipoog naar de gebruikelijke opsporingsmethoden van de toezichthouder. Daarnaast is de website van ACM voorzien van extra informatie over kartels en een nieuwe ‘kartelcheck’.

Lees verder via HetCCV – ACM geeft voorlichting over kartels via LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *