05:27
26 mei 2022

Aanbieders willen zorg organiseren met cliënt in hoofdrol

Aanbieders willen zorg organiseren met cliënt in hoofdrol

Aanbieders willen zorg organiseren met cliënt in hoofdrol
Een meerderheid van de zorgorganisaties denkt na over het invoeren van andere of nieuwe organisatievormen om in te spelen op de veranderende behoeften en eisen vanuit cliënten. Er is vooral veel belangstelling voor het opzetten van coöperatieve organisatievormen, waarin de samenwerking wordt aangegaan met bijvoorbeeld andere zorgorganisaties. Dit blijkt uit een enquête van de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) onder bijna vijfhonderd mensen.

De enquête is onderdeel van het onderzoeksproject ‘Het nieuwe organiseren in de Nederlandse zorg’, dat ESHPM heeft opgezet en waar kenniscentrum Vilans en Skipr bij betrokken zijn. Initiatiefnemer is Robbert Huijsman, professor Management & Organisation Elderly Care bij ESHPM en programmaleider van Dementiezorg voor elkaar dat onder Vilans valt. Als het aan Huijsman ligt, wordt ‘Het nieuwe organiseren in de Nederlandse zorg’ een meerjarenproject. Met de enquête wilde hij te weten komen hoe mensen in de sector denken over nieuwe organisatievormen.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over de kwaliteit van toezicht? Kom 30 november naar het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2018 – Perspectieven op toezicht’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.