05:41
22 juni 2021

8 arrestaties in onderzoek rond drugsgeweld

8 arrestaties in onderzoek rond drugsgeweld

De Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen heeft vanmorgen een grote reeks huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar een criminele organisatie. Die wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de drugsgerelateerde geweldsincidenten die Antwerpen teisteren.

Een aantal verdachten kwamen in beeld naar aanleiding van een schietincident vorig jaar. Een 20-jarige vrouw had zich in de nacht van 20 april 2019 in de voet geschoten in een appartement aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht. Bij de huiszoekingen die daarop volgden werd een heus wapenarsenaal aangetroffen: 8 granaten, 6 vuurwapens en munitie, 1 kilogram semtex, 2 gsm-ontstekingsmechanismen, maar ook bijna 40 kilogram cocaïne en 25.000 euro cash.

Het opgestarte onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen (afdeling Agressie) had het doel om de wapentrafieken en aanvoerlijnen van granaten en explosieven in kaart te brengen en zo te achterhalen hoe drugsorganisaties zich bewapenen. Doorgedreven telefonieonderzoek, sporenonderzoek en de inzet van bijzondere opsporingsmethoden leidden de speurders zo naar een appartement op het Antwerpse Eilandje van waaruit een aantal leden van de organisatie opereerde.

Lees verder via politie.be

Meer leren over ondermijnende georganiseerde criminaliteit? Kom 10 juni naar het  Nieuwspoort Seminar De Veilige Gemeente 2020 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit in internationaal perspectief. Met onder meer Ton Rombouts (lid Eerste Kamer namens het CDA), Leonie Willemsen (Programmamanager Ondermijning, Gemeente Tilburg) en Kris Renckens (directeur Veiligheid Stad Antwerpen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − twee =