10:39
17 juni 2024

3 op de 10 ouders wil geen bijna-gratis kinderopvang om déze reden

3 op de 10 ouders wil geen bijna-gratis kinderopvang om déze reden

Bijna-gratis kinderopvang: je zou denken dat alle ouders een gat in de lucht springen bij dit kabinetsplan. Niets blijkt minder waar: 3 op de 10 ouders met kinderen op de opvang willen niet dat het (bijna) gratis wordt, omdat het ten koste kan gaan van de kwaliteit. Ze zijn bang dat problemen met wachtlijsten en personeelstekorten groter worden.

Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Ouders van Nu onder bijna 4.000 ouders met kinderen die naar de dagopvang of buitenschoolse opvang (bso) gaan.

Zorgen om kwaliteit
Het demissionaire kabinet wil de kinderopvang voor ouders bijna-gratis maken om ouders te stimuleren meer te gaan werken. Het streven was om dit plan in 2025 in te laten gaan; inmiddels is het (vooralsnog) uitgesteld tot 2027. 63 procent van de ouders met kinderen op de dagopvang of bso steunen dit plan, maar ondanks de hoge kosten van kinderopvang zijn niet alle ouders voorstander.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van dr. IJsbrand Jepma, Senior onderzoeker/adviseur bij Sardes en bij de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK)Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland, Kelly Libregts, dagvoorzitter en inleider en Jaap Tulp, mede-eigenaar en adviseur bij Helder & van Pas

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 20 maart naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2024’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. U ontvangt als deelnemer het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *