12:40
20 april 2024

2022 was het jaar van het personeelstekort en ook in 2023 blijft het krap

2022 was het jaar van het personeelstekort en ook in 2023 blijft het krap

De krapte op de arbeidsmarkt sluimerde al een paar jaar. Maar afgelopen jaar was het overal zichtbaar en kregen veel mensen er aan den lijve mee te maken: of je nu zelf een baan had en mogelijk werd weggekaapt door een ander bedrijf, een werkgever was die roosters niet rond kreeg of je je kind naar de opvang wilde brengen, maar nog niet terechtkon wegens gebrek aan leidsters.

“Het was eerst een probleem van de arbeidsmarkt, dit jaar leidden de tekorten tot ontwrichting van de hele maatschappij”, vat hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen samen. Het heeft te maken met de recordkrapte: niet eerder waren er zoveel vacatures. Dit jaar kan een herhaling worden van 2022.

Lees verder via nos.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK en VNK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *