02:18
23 juni 2021

2019: Sterker inzetten op oefenen met de Omgevingswet

2019: Sterker inzetten op oefenen met de Omgevingswet

Met nog een kleine twee jaar tot inwerkingtreding wil de VNG meer gemeenten de mogelijkheid bieden om ervaring op te doen met het werken volgens de Omgevingswet. Daarom is er ook in 2019 vanuit het VNG-programma Invoering Omgevingswet veel aandacht voor het oefenen met pilots en praktijkproeven.

Oefenen in samenhang
Overal in ons land – in steden, in dorpen, op het platteland – komen verschillende aspecten van de leefomgeving bij elkaar. Dat vraagt dat we kijken in samenhang en om het maken van een integrale afweging. Daar is oefening voor nodig. Daarom staat ‘werken in samenhang’ centraal in alle pilots en praktijkproeven.

Lees verder via vng.nl

Meer leren van Olaf Kwast (Wetgevingswerken) als overheidsjurist over de Omgevingswet en over andere actuele wetten? Kom vanaf 3 april naar de HCB seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’. Verder met o.a. Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan) over Openbare Orderecht en Jolize Lautenbach (NautaDutilh) over de Digitale Transformatie van het openbaar bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + negen =