06:50
06 december 2023

Wooncontainers redmiddel voor ‘lastige’ huurders

Wanneer huurders het echt te bont maken en blijvend overlast veroorzaken, moeten ze ondergebracht kunnen worden in wooncontainers op afgelegen plek. Corporaties en gemeente Gouda zijn op zoek naar zo’n locatie.

,,De discussie is recent weer op de agenda gekomen. Een aantal jaren geleden is er al een verkenning geweest, maar toen is er geen geschikte plek gevonden”, zegt Ron de Haas, directeur-bestuurder van
Mozaïek Wonen. Zijn corporatie heeft gemiddeld honderd overlastdossiers in behandeling, waarvan vijf ernstig. Soms moet iemand verhuizen, een enkele keer wordt een procedure tot ontruiming gestart. ,,Onze bijdrage zou kunnen zijn, dat Moza­iek Wonen het beheer van de containers faciliteert.”
Directeur René Mascini van Woonpartners Midden-Holland merkt dat de overlast toeneemt. ,,Deels door de uitloop uit de maatschappelijke instellingen. Op jaarbasis hebben we vijftig situaties waarbij sprake is van ernstige overlast. Vaak kun je mensen niet zo maar op straat zetten, dan moet je iets achter de hand hebben. Maar ik zie wooncontainers echt als uiterste middel. Bedrijventerreinen zullen ook niet op die containers zitten te wachten.”

Tot nu toe is zo’n plek om mensen ver van woonwijken te huisvesten ook nog niet nodig geweest, zegt hij. ,,Maar het is handig om zo’n plek achter de hand te hebben.”

De gemeente Gouda laat weten dat een eerste inventarisatie nog geen geschikte plek heeft opgeleverd binnen de gemeente. ,,Maar we brengen dit onderwerp ook onder de aandacht bij de andere gemeenten in de regio”, zegt een woordvoerder.  Voormalig en toekomstig woningwethouder Rogier Tetteroo wil nog niet reageren omdat hij nog niet in functie is.

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *