03:07
09 juni 2023

Winnend idee ‘Jeugdhaven’: een plek voor en door jongeren

Winnend idee ‘Jeugdhaven’: een plek voor en door jongeren

Drugsgebruik veroorzaakt overlast. Daarnaast werkt het als een olievlek: steeds meer jongeren raken verleid om ook drugs te proberen. En de stap van drugs gebruiken naar drugs verhandelen is vaak niet groot. Zo kan drugsgebruik leiden tot het afglijden naar drugscriminaliteit. In de afgelopen maanden bedachten inwoners van Velsen zelf oplossingen voor problemen rond drugs. Zaterdag 11 juni presenteerden zij in drie teams hun ideeën op het Dudokplein in IJmuiden en burgemeester Frank Dales maakte het winnende idee bekend.

Noord-Holland Samen Veilig
In de gemeente Velsen gingen inwoners zelf aan de slag, onder begeleiding van een projectteam met de naam ‘Clavis’. Clavis is een van de projecten van Noord-Holland Samen Veilig (nh-sv.nl), een samenwerking tussen gemeenten, politie en OM om georganiseerde criminaliteit in Noord-Holland aan te pakken. Clavis wil de geslotenheid rond drugsgebruik en -criminaliteit doorbreken door het onderwerp bespreekbaar te maken en door tegen te gaan dat jongeren drugs normaal vinden. Dat kan de overheid niet alleen, daarom werkt Clavis in ‘co-creatie’ met inwoners. Van maart tot juni waren er sessies met inwoners waarin inwoners nadachten over het probleem én mogelijke oplossingen. Dit leidde tot drie uitgewerkte ideeën: Schoolcoach, Nachtbrakers en Jeugdhaven.

Lees verder via rtvseaport.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *