01:51
02 oktober 2023

Wijkplatforms totaal ontmoedigd door gemeente Velsen: ‘Gek dat je zo met ons omgaat’

Wijkplatforms totaal ontmoedigd door gemeente Velsen: ‘Gek dat je zo met ons omgaat’

De gemeente Velsen overlegt nauwelijks met zijn bewoners, juist in de meest kwetsbare wijken laat ze het afweten. Dat zeggen de vertegenwoordigers van het Wijkplatform Velsen-Noord en dat van Zee- en Duinwijk in IJmuiden. De eerste is een half jaar geleden opgeheven en de tweede dreigt daar nu ook mee: “Doormodderen zoals we nu bezig zijn is voor ons geen optie.”

Het idee, dat stamt uit de jaren negentig, is prachtig: regelmatig overleg van de gemeente met betrokken burgers uit de verschillende wijken in de gemeente. Burgers kunnen in hun wijkplatform meepraten over beleid en de gemeente laat zien naar ze te luisteren.

De realiteit in 2023 is totaal anders. “Als je mensen maar vaak genoeg voor het hoofd stoot, dan zeggen ze vanzelf: ‘bekijk het'”, zegt Alex van der Molen, voorzitter van het platform in IJmuiden Zee- en Duinwijk. “Dat is gebeurd in Velsen-Noord. Die mensen waren zó actief en betrokken, en nu bestaat dat platform niet meer. Zee- en Duinwijk gaat dezelfde kant op.”

Lees verder via nhnieuws.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd OOV, hoofd van politie of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *