11:42
18 augustus 2022

Wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen naar Tweede Kamer

Wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen naar Tweede Kamer

Staatssecretaris van Financiën Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) heeft vandaag het wetsvoorstel Wet hersteloperatie aangeboden aan Tweede Kamer. Met dit wetsvoorstel wordt weer een goede stap gezet.

“Deze wet geeft verder duidelijkheid aan de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire, maakt inzichtelijker waaruit de hersteloperatie toeslagen bestaat en welke gedupeerden aanspraak kunnen maken op een bepaalde regeling”, aldus Staatssecretaris de Vries. “Een belangrijk onderdeel in het wetsvoorstel is de kindregeling. Hiermee wordt geregeld dat kinderen ook een financiële vergoeding krijgen. Ouders geven aan dat zij ook vooral duidelijkheid willen voor hun kinderen”

Wetsvoorstel wet hersteloperatie toeslagen
In het wetsvoorstel worden onder meer de bestaande Catshuisregeling opgenomen, die zorgt dat gedupeerden een eerste uitkering krijgen van € 30.000 en hulp bij de aanpak van hun schulden. Ook de regeling voor verdere financiële tegemoetkoming in gevallen waarin de werkelijke schade hoger is dan de eerste uitkering, wordt opgenomen in het wetsvoorstel. In het wetsvoorstel zijn ook een aantal nieuwe regelingen opgenomen, zoals de kindregeling. Deze zorgt er voor dat ook kinderen van gedupeerde ouders een financiële vergoeding ontvangen. Ook bevat het wetsvoorstel een regeling voor gedupeerden in de zorgtoeslag, huurtoeslag of het kindgebonden budget. Daarnaast wordt via het wetsvoorstel onder meer de ondersteuning voor ouders in het buitenland geregeld en wordt de voor het herstelproces benodigde gegevensdeling vastgelegd.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.