04:45
05 maart 2024

Expired: Wetenschappelijk centrum tegen cybercrime

Expired: Wetenschappelijk centrum tegen cybercrime

Bedrijven, overheden en non-profitorganisaties kunnen nu met onderzoeksvragen op het gebied van cybersafety terecht bij het Cyber Science Center in Leeuwarden. Dit is een samenwerkingsverband van NHL Hogeschool, Politieacademie en Open Universiteit. 

Wetenschappers vanuit diverse vakgebieden bundelen hun krachten om complexe veiligheidsvraagstukken rondom digitalisering te onderzoeken en zo bij te dragen aan praktijkoplossingen. Speerpunten zijn de digitale veiligheid bij jongeren en bedrijven en de rechtshandhaving in een digitale samenleving. Ook wordt onderzocht hoe internetgebruikers hun veiligheid kunnen vergroten, hoe criminelen te werk gaan en wat  daar tegen te doen is. Verder zoekt het centrum een antwoord op de vraag hoe organisaties, zoals fabrikanten, scholen, providers, banken of de overheid zelf aan hun digitale veiligheid kunnen bijdragen.

Techniek en gedrag
Het Cyber Science Center benadert veiligheidsvraagstukken rondom digitalisering vanuit rechtsgeleerdheid, criminologie, computerwetenschappen, psychologie en communicatie. Deze multidisciplinaire, wetenschappelijke benadering doet volgens het instituut recht aan de complexiteit van de praktijkvraagstukken. Het gaat hierbij niet alleen om de technische kant van digitale veiligheid, maar op de combinatie van gedrag en digitale techniek.

Op de website is meer informatie over het Cyber Science Center te vinden.

Bron: Beveiligingnieuws

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *