03:56
29 november 2023

Westfriese gemeenten willen in 2030 geen jeugdzorg meer met gesloten afdelingen hebben

Westfriese gemeenten willen in 2030 geen jeugdzorg meer met gesloten afdelingen hebben

De in 2018 gestarte samenwerking tussen 18 gemeenten in Noord-Holland Noord op het gebied van de JeugdZorgPlus met als doelstelling zich te richten op verandering van deze hulpvorm en effectiviteit. De 18 gemeenten stelden zich tot doel om minder geslotenheid, minder recidive, minder doorplaatsingen en zorgen dat jeugdigen hun behandeldoelen te laten halen om deze groep zo een toekomstperspectief te bieden.

De 18 gemeenten sloten een contract af met jeugdhulpaanbieder Horizon die de locatie Antonius in Bakkum (gemeente Castricum) opende. Het contract loopt, na verlenging in 2021, af op 4 februari 2023 en kan conform het aanbestedingsrecht niet verlengd worden. Dit stelt de gemeenten in staat om gezamenlijk te komen tot een visie op de transformatie van de JeugdzorgPlus waarbij nieuwe afspraken kunnen maken om de gewenste veranderingen verder door te zetten.

Lees verder via medemblikactueel.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *