01:45
23 juni 2021

Wapeninleveractie ‘Den Bosch Ontwapent’ volgende week van start

Wapeninleveractie ‘Den Bosch Ontwapent’ volgende week van start

Omdat we zien dat jongeren steeds vaker bij incidenten gebruikmaken van diverse soorten wapens en naar aanleiding van een burgerinitiatief van een aantal inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, organiseert de politie samen met de gemeente, Halt en jongerenorganisatie PowerUp073, een wapeninleveractie. De actie wordt gehouden van maandag 14 tot en met vrijdag 18 juni onder de naam ‘Den Bosch Ontwapent’. Wie tijdens deze actie zijn (steek)wapen inlevert, kan dat doen zonder strafrechtelijke consequenties. Deze actie is het begin van een pallet van activiteiten, waarbij de komende maanden ook middelbare scholen en inwoners betrokken zijn.

Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslaggenomen. Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein. Deze actie is een eerste stap in een heel programma waarmee we jongeren en jong volwassenen bewust willen maken van de gevaren van het hebben van wapens en er voor zorgen dat het aantal wapens in de samenleving vermindert.

Lees verder via politie.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + zeventien =