03:03
29 mei 2022

‘Waarom kan niemand onze buurman stoppen?’ Het monster van Leersum

Wat als je buurman je het leven onmogelijk maakt? Dan stap je naar alle beschikbare instanties om hulp. Maar wat als die de middelen ontberen om op te treden? Welkom in het leven van het familie Griffioen.

Wie gelooft dat nou, dat een bejaarde buurman je het leven onmogelijk kan maken? Ook als die buurman al eens door de politie op heterdaad is betrapt bij een inbraak in je huis? Op camerabeelden van eerder dit jaar is de inmiddels 80-jarige man door een politieagent herkend als degene die de banden van een auto op het erf lekprikt.

Gert Griffioen (60) en zijn 58-jarige vrouw wonen sinds september 2000 in een huis uit de jaren twintig, prachtig gelegen midden in de bossen van Leersum. Eén keer willen ze het hele verhaal vertellen, gezeten aan de lange houten tafel in hun woonkamer. Over hoe zij al jaren worden geterroriseerd.

Niet om zielig te doen, beklemtoont zijn vrouw, die vanwege alle stress niet met haar voornaam in de krant wil. Maar om een maatschappelijk vraagstuk aan de kaak te stellen. Wie beschermt in Nederland mensen die het slachtoffer worden van langdurige en ernstige pesterijen?

Lees verder via de Volkskrant – ‘Waarom kan niemand onze buurman stoppen?’ Het monster van Leersum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.