01:18
05 december 2022

Waarom honderden arbeidsmigranten en asielzoekers ‘in the middle of nowhere’ huisvesten? ‘Ze hebben op Deelen geen kiezers te verliezen’

Waarom honderden arbeidsmigranten en asielzoekers ‘in the middle of nowhere’ huisvesten? ‘Ze hebben op Deelen geen kiezers te verliezen’

Een omgeving die uit niet veel meer bestaat dan een oorlogsmuseum en pakweg 25 bewoners, met de dichtstbijzijnde supermarkt op bijna 7 kilometer afstand. Praktisch the middle of nowhere. Is dit de juiste plek voor een opvangcentrum voor honderden arbeidsmigranten en asielzoekers? Een besluit over de plannen staat morgen op de politieke agenda in Ede.

Welkom op Deelen, een piepklein buurtschap ten noorden van Arnhem. In de Tweede Wereldoorlog was dit een belangrijke plek voor de nazi’s, die op het nabijgelegen vliegveld en in bunkers het luchtruim boven bezet Europa streng in de gaten hielden. Afgezien van een oorlogsmuseum en een kersenkraam valt er anno 2021 weinig reuring te bespeuren voor fietsers en automobilisten die over de provinciale weg N804 rijden.

Lees verder via gelderlander.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.