11:03
04 oktober 2022

Waalwijk is veilig, maar er is óók zware criminaliteit – veiligheidsbeleid gemeenten

WAALWIJK – Ondanks de betere misdaadcijfers, is burgemeester Nol Kleijngeld niet tevreden. Hij loopt tegen de nadelen aan van de individualisering. Zowel bij de strijd tegen de georganiseerde misdaad als bij hulp aan verwarde personen, heeft de burgemeester hulp nodig van de Waalwijkse inwoners.

De burgemeester zit nog maar net aan tafel in de woensdag geopende pop-upstore waar inwoners met vragen over de veiligheid terecht kunnen, of hij steekt van wal. Deze week nog had Nol Kleijngeld overleg met wooncorporatie Casade over een verwarde man in Waalwijk. Met de man waren eerder al afspraken gemaakt, maar hij blijft zijn tuin verwaarlozen. De buurt klaagt over verloedering van de straat. Wat is de oplossing? ,,Daar zijn we mee bezig. Het kan goed zijn dat hij maar één buurman nodig heeft die rechtstreeks tegen hem zegt: ‘Hé, ruim je tuintje eens op.’”

Het is één van de trends die de burgemeester signaleert: meer verwarde personen. Maar er zijn meer ontwikkelingen. Dinsdagavond organiseerde de gemeente een grote veiligheidsbijeenkomst in het Mandemakers stadion. Doel: ideeën verzamelen voor een veiliger Waalwijk, in de breedste zin van het woord.

Bron: bd.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.