06:41
12 juni 2021

Vopak en Raffinaderij KHC betalen in totaal ruim 1,1 miljoen voor ontsnapping gaswolk

Vopak en Raffinaderij KHC betalen in totaal ruim 1,1 miljoen voor ontsnapping gaswolk

Het Rotterdamse opslagbedrijf Vopak Terminal Europoort B.V. (hierna: VTE) en de petrochemische raffinaderij van Koch HC Partnership BV (hierna: KHC) hebben een door het OM aangeboden transactie geaccepteerd. VTE betaalt geldboete van 650.000 euro en KHC betaalt een boete van 500.000 euro in verband met een ontsnapping van een gaswolk bij VTE in 2014.

Bij VTE vindt op- en overslag plaats van minerale olieproducten, chemicaliën en vloeibare (gevaarlijke) afvalstoffen. Dit maakt VTE een zogenoemd BRZO-bedrijf. Dat is een bedrijf met risico’s op zware ongevallen.

Te midden van de opslagtanks van VTE bevindt zich de petrochemische raffinaderij van KHC. Daar destilleert KHC minerale olieproducten uit aardolie. VTE verzorgt de opslag en de aan- en afvoer via pijpleidingen van grondstoffen en producten voor KHC.

Lees verder via om.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =